Magisterské studium v USA

Magisterské studium v Americe volí studenti, kteří chtějí absolvovat stáže ve velkých společnostech, pracovat s moderními výzkumy a vydělávat 60 000 $ za rok.

Kvalitu amerického vzdělání potvrzují světové žebříčky: 48 ze 100 nejlepších vysokých škol světa se nachází v USA (Us News & World Report, 2017). V roce 2017 počet zahraničních studentů v Americe byl přes milion. Nejčastěji sem přijíždějí studovat inženýrské disciplíny, business a management, matematiku a IT.

Výběr univerzity

Hodnocení instituce při výběru magisterského programu ve Spojených státech je důležité, ale nemělo by se stát samoúčelem. Pro získání dobrého vzdělání není nutné studovat v Ivy League. Škola filmu, dramy a televize na UCLA je na třetím místě v žebříčku amerických filmových škol (The Hollywood Reporter, 2017), ale Steven Spielberg a George Lucas studovali na Kalifornské státní univerzitě, která v tomto hodnocení vůbec není.

Rada odborníka

Začněte s tím, že si určite čeho chcete dosáhnout pomocí studia v USA. Vyberte si 5-7 univerzit, které odpovídají vašim zájmům a cílům, a porovnejte podmínky studia, stáže, kariérní vyhlídky - vše, co vás povede do povolání snů. Je pravděpodobné, že pro přijetí na zvolenou univerzitu budete muset se dodatečně připravit: zlepšit jazyk, absolvovat přípravné kurzy nebo další zkoušky.

Druhou možnosti je navazovat na stávající vzdělání, pracovní zkušenosti a čas, který jste ochotni vynaložit na vzdělávání. V tomto případě si vyberete z těch oborů, kam se můžete dostat s větší pravděpodobností.

Při výběru je dobré mít na paměti, že studium magisterského programu v Americe Vám umožní změnit svůj obor. Pokud jste absolventem sociologie, ale chcete studovat právo, pak přípravné kurzy na amerických univerzitách Vám pomohou poznat nový obor před nástupem ke studiu. Mezi univerzity s takovými programy patří:

The University of Kansas

The University of Kansas zaujímá 53. místo v žebříčku nejlepších státních univerzit v USA (US News & World Report, 2018). Z 28 000 studentů 4 200 jsou cizinci. Zde studoval místopředseda inženýrského oddělení Google Earth Brian McClendon.

Spolu s Harvard a Yale je univerzita členem Asociace amerických univerzit, což jsou 62 vysokoškolské instituce, které produkují 72% laureátů Nobelovy ceny ve Spojených státech.

The University of Dayton

Během půl roku po absolvování University of Dayton 95% absolventů si najdou práci. Univerzita působí jako vědecká základna a v roce 2017 patřila do top-8 nejponzorovanějších univerzit ve Spojených státech a postavila na svém areálu výzkumná centra GE Aviation a Emerson.

Univerzita má 99. místo v seznamu 1000 nejlepších soukromých univerzit v USA (Niche, 2018).

Auburn University

NaAuburn University připravují vědce a astronauty NASA, odborníky v oblasti medicíny, biochemie, obchodu, designu, architektury a urbanismu. The Princeton Review přidělil univerzitě 17 místo v žebříčku univerzit s nejšťastnějšími studenty.

Mezi absolventy univerzity jsou tři prezidenty Kennedy Space Center a tvůrce Wiki Jimmy Donal Wales. Univerzita Auburn je jednou ze tří univerzit na světě, kde se vyučuje obor Technologie bezdrátového inženýrství.

IQ Consultancy — oficiální zástupce 12 předních univerzit v USA. Pořádáme rozhovory se zástupci univerzit a pomáháme napsat motivační dopis, který vám umožní mít nárok na stipendium. Naše služby jsou poskytovány zdarma.

Náklady na magisterské studium v USA

Na státních amerických univerzitách rok studia stojí v průměru 30 000 $, na soukromých — 40 000 $. Cenu ovlivnuje:

  • typ vysoké školy — státní nebo soukromá;
  • obor — zpravidla, MBA, medicína a inženýrství jsou dražší;
  • hodnocení — čím výš je škola umistena v žebříčcích, tím dražší je program.

Takové investice se vyplatí díky kvalitě vzdělání a kariérním vyhlídkám. Během studia studenti amerických univerzit absolvují stáže a pracují na reálných projektech pro velké světové společnosti: Amazon.com, Microsoft, PepsiCo.

Po ukončení studia mohou absolventi zůstat v USA pro volitelnou praktickou stáž. Pro strojírenské obory délka trvání jsou 2-3 roky, v ostatních oborech 1 rok. V tomto akademickém roce této příležitosti využilo 175 000 absolventů (Institute of International Education, 2017).

Prestižní vzdělávání významně zvyšuje šanci získat práci na dobře placenou a prestižní práci. Průměrná mzda absolventů magisterského studia v USA se pohybuje od 60 000 do 120 000 USD (podle PayScale).

Rada odborníka

Při plánování rozpočtu na studium nezapomeňte zahrnout výdaje na zkoušky, zasílání žádostí, ubytování a zábavu. Odbornici IQ Consultancy neustále komunikují se studenty a řeknou vám skutečný obraz nákladů v každém státě.

Podmínky přijetí

Proces nástupu na magisterské studium v USA vyžaduje vytrvalost, trpělivost a pozornost.

1. Absolvujte zkoušku z angličtiny

Hlavní zkoušky, které potvrzují vaši úroveň angličtiny, jsou IELTS a TOEFL. Pro nástup na magisterský program v USA doporučujeme zvolit druhou.

  • TOEFL je určen pro ty, kteří chtějí studovat v USA;
  • test se dělá online;

2. Příprava dokumentů

Standardní balík dokumentů pro přijetí do magisterského programu zahrnuje:

  • Přihlášku;
  • Diplom bakaláře s ověřeným překladem;
  • výpis známek a průměr GPA;
  • Výsledek TOEFL;
  • Motivační dopis;
  • 2-3 doporučení.

V závislosti na škole a programu studia mohou byt požadované další zkoušky (GRE - obecná úroveň znalostí, GMAT pro business programy, MCAT pro medicínské), portfolio (pro kreativní obory).

Zpravidla je nutné podat přihlášku na magisterský program v USA šest měsíců před začátkem kurzu - v říjnu až lednu. Více informací o termínech na konkrétní univerzitě můžete získat od našich konzultantů.

3. Motivační dopis

Kvalitativní esej by měl přesvědčit přijímací komisi, že jejich potenciální student je rozhodný člověk, který díky tomuto vzdělání může dosáhnout ambiciózních cílů.

Jak můžeme Vám pomoci?

IQ Consultancy je oficiálním zástupcem univerzit z katalogu v České republice a na Slovensku. To dává našim klientům příležitost získat nejnovější informace o podmínkách přijetí, programech a ubytování. Jsme neustále v kontaktu s univerzitami a studenty - víme vše o všech a rychle řešíme všechny otázky.

Odborníci IQ Consultancy:

  • pomohou vybrat univerzitu a program,
  • připravit se na zkoušky,
  • pomohou s vyhotovením potřebných dokumentů,
  • zařídí ubytování, letenky a víza
  • neúčtuji poplatky za pomoc s přijímacím řízením.

Pokud se chcete dozvědět více o magisterském studiu v USA, vyplňte formulář a získejte bezplatnou konzultaci.

Začněte studovat s námi!
eduABROAD - Обучение за рубежом: новости рынка, каталог компаний, события, аналитика