Univerzity ve Velké Británii

Vzdělávání v Anglii je tradičně považováno za nejlepší v Evropě. The World University Rankings v roce 2017 zahrnul University of Oxford, a za ní anglické univerzity University of Cambridge, Imperial College London, University College London mezi top 15.

Každý rok nastupuje na britské univerzity 400 000 zahraničních studentů.  Průzkum The UK’s Competitive Advantage v roce 2015 ukázal, že s kvalitou studia je spokojeno 91% studentů.

Ceny za vzdělání na univerzitách ve Velké Británii činí od £9500 do £34 000 za rok studia.

Charakteristiky systému vysokoškolského vzdělávání

Britské vysokoškolské vzdělání — to jsou pro Evropu tradiční bakalářské studium, magisterské studium a aspirantura (Ph.D).

Pro zahraniční studenty byl vyvinut program Foundation Program — příprava k bakalářskému studiu. Ten doplňuje středoškolské vzdělání a výrazně zlepšuje anglický jazyk abiturienta. Doba trvání Foundation — činí dva měsíce.

Podmínky přijetí

Pro přijetí do programu Foundation Program je třeba osvědčení IELTS ne nižší jak 4.0. Na některých univerzitách je možné zapsat se ihned do 2.ročníku bakalářského studia.

Obory

Univerzity ve Velké Británii nabízí studium různých oborů:

  • Móda a design
  • Informační technologie
  • Multimédia
  • Inženýrství
  • Právo a jurisdikce
  • Ekonomie
  • Humanitní vědy

Více o univerzitách — v našem katalogu

Jak se zapsat na britskou univerzitu

V Británii je více než 160 univerzit, každá z nich nabízí jedinečné možnosti pro studium, praxi a zahájení kariéry. V IQ Consultancy se dozvíte o specifikách každé z univerzit a vyberete si studijní program, který bude odpovídat vašim potřebám.

Naši odborníci vám pomohou připravit dokumenty, vyplnit dotazníky, vyřídit vízum, zorientovat se v ubytování a úspěšně zahájit studium.



Začněte studovat s námi!
eduABROAD - Обучение за рубежом: новости рынка, каталог компаний, события, аналитика