Univerzity USA

Více než 500 000 zahraničních studentů každý rok získá vyšší vzdělání v USA. V zemi se podle žebříčku hodnocení Times Higher Education 2017 nachází 41 ze 100 nejlepších univerzit světa.

USA — je světové centrum podnikání. Hospodářství země představuje ¼ světového HDP. Zde jsou sídla společností Facebook, General Motors, IBM, Apple, Procter & Gamble, The Coca-Cola Company, The Walt Disney, vývoj v Silicon Valley určuje vědecko-technický pokrok.

Studium na americké univerzitě poskytuje možnost vybudovat si mezinárodní kariéru, začít podnikat, realizovat se ve vědě nebo umění. To přitahuje do USA ambiciózní studenty z celého světa.

Náklady na studium v USA činí — $22 000–60 000 za dva semestry. Tyto investice se vrátí již v prvních letech práce — diplom americké univerzity je vysoce ceněn na mezinárodním trhu práce a od samého počátku své kariéry se absolventi uchází o vysoce placené pozice.

Systém vysokoškolského vzdělávání na univerzitách Ameriky pro zahraniční studenty

  • University Pathway — přípravné programy, trvající 2-3 semestry. Úspěšné absolvování tohoto programu zaručuje zápis do 2. ročníku bakalářského nebo magisterského studia.
  • Bakalářské studium — trvá průměrně 4 roky.
  • Magisterské studium — program pro studenty, kteří již získali titul bakaláře nebo odborníka. Některé magisterské programy počítají se stáží v oboru již od prvního semestru. Průměrná doba studia činí 2 roky.

Podmínky pro přijetí

Pro přijetí (zápis) není požadována osobní přítomnost, proces probíhá prostřednictvím korespondence.

Na univerzitu se zašle soubor dokumentů (dotazníky, výsledky zkoušek, doporučení, ověřená kopie diplomu a vysvědčení, motivační dopis a další dokumenty). Po přijetí rozhodnutí univerzity o zápisu je možné vyřídit studijní vízum.

Po absolvování studia mají absolventi možnost pracovat v USA na studentské vízum: 2–3 roky — pro inženýrské obory, 1 rok – pro jiné obory.

Jakou univerzitu si vybrat

Times Higher Education zahrnul 6 amerických univerzit mezi top 10 nejlepších univerzit světa v letech 2016/17, 11 univerzit je v top 20 podle žebříčku hodnocení QS 2016/2017.

Americké univerzity nabízejí širokou škálu programů, včetně takových prestižních oborů jako je těžba ropy, aerokosmonautika, biomedicína, farmakologie, nanotechnologie. Úspěšní studenti mohou požádat o stipendium.

Více informací o univerzitách — v našem katalogu

Jak se přihlásit na americkou univerzitu

Vybrat si vzdělávací instituci, připravit se a složit testy, správně vyplnit dotazníky a zaslat dokumenty ve stanoveném termínu – to je těžký úkol. Obdržet odmítnutí můžete za otravnou chybu ve formuláři žádosti.

Odborníci IQ Consultancy mají velké zkušenosti, znají všechny problémy, spojené s přijetím a pomohou je překonat. Pohovoříme s vámi o každé z univerzit a vybereme vzdělávací instituci, která vám umožní dosáhnout vytčených cílů.

Po zápisu pomůžeme se zařízením studentského víza a budeme řešit veškeré organizační otázky, aby se student mohl zaměřit pouze na studium.

Začněte studovat s námi!
eduABROAD - Обучение за рубежом: новости рынка, каталог компаний, события, аналитика