Kde studovat na stylistu v zahraničí

V naší zemi existuje představa, že pokud získá člověk profesi stylisty, potom má přímou cestu do kadeřnictví nebo kosmetického salónu; v lepším případě připravuje nevěstu na svatbu nebo pracuje společně s fotografem a vytváří autorské fotografie v pronajatých studiích. Ve skutečnosti má stylista mnohem více příležitostí. Po získání vysoce kvalitního mezinárodního vzdělání budete schopni pracovat v řadě oborů: vytvářet make-up a účesy pro modely slavných módních domů, radit návrhářům oblečení podle budoucích trendů, vymýšlet styl a vybírat šaty pro muzikanty, herce, politiky, fotografovat pro lesklé časopisy, katalogy a lookbooky.

Kompetence stylisty

  • Vytváření účesů a make-upů, výběr oblečení,
  • Znalost tradic, dějin a módních pravidel,
  • Schopnost vymyslet styl v souladu s charakterem nebo povoláním zákazníka
  • Znalost základů stylistiky, psychologie, koloristiky,
  • Vyvinutá fantazie a názorná paměť,
  • Diskrétnost a trpělivost,
  • Přesnost a smysl pro harmonii,
  • Organizační schopnosti.

Kde je možné získat profesi stylisty?

Vzdělání stylisty můžete získat v Česku i v zahraničí. Programy našich univerzit jsou založeny na teorii (často neaktuální); že existuje alternativní možnost — tříměsíční kurzy vizážistů – kadeřníků, ale to zjevně nestačí na to, aby byli považováni za profesionální stylisty a nechali o sobě vědět na státní nebo mezinárodní úrovni.

Nejlepší kurzy stylistů se konají v zahraničí, včetně Itálie — v zemi zákonodárce módy. Zde přednáší programy na základě čerstvých a aktuálních informací; přednášejícími jsou známé osobnosti módního průmyslu: Alberto Cavalli (Fondazione Coloni), Valentina Galbiati (10 Corso Como), Carlo Rivetti (Stone Island), Gaia Trussardi (Trussardi), Fernando Alberti, Paolo Ferrarini, Ivo Bisignano, Anna Maria Negri, Stefania Boleso, Paolo Borelli, Laura Bonin, Alberto Campagnolo a další.

Jak vyučují profesi «stylist-image-maker» v zahraničí

Podle zvoleného kurzu se budoucí stylisté učí takové předměty, jako jsou dějiny umění, základy digitálního designu, módní sociologie, studiová fotografie, multimediální design, styl a reklama, zvláštnosti digitální značky a jiné obory. Studenti pracují na reálných projektech slavných módních domů a mají k dispozici konkurenční portfolio, které okamžitě pomůže přikročit k práci a začít budovat mezinárodní kariéru.

Istituto Marangoni

Tříletý program «Fashion Styling & Creative Direction»

Studenti se naučí definovat módní trendy a orientovat se v nich, vytvářet snímky s pomocí počítačových programů, fotografují, osvojují si umění make-upu a vytváření účesů, vybírají módní doplňky, učí se, jak používat světlo na fotografiích a videosnímcích.

Absolventi programu umí analyzovat současný svět módy, vymýšlet styl módních přehlídek, vytvořit snímky ve studiu, pracovat s digitálními značkami. Kromě toho ovládají takové užitečné dovednosti pro budování kariéry jako je time-management, mediální plánování, copywriting.

  • Města: Florencie, Paříž, Milán, Londýn
  • Jazyky výuky: angličtina, italština, francouzština
  • Doba trvání cyklu: 3 roky

Více o programu

Tříletý program «Fashion Styling & Visual Merchandising»

Studenti se učí prezentovat výrobky v online a offline obchodech. Studují takové obory jako je umístění značky a maloobchod v oblasti módy; seznamují se s novými postupy a trendy v oboru, učí se účinně prezentovat výrobek a používat storytelling pro emoční reakci zákazníků.

  • Města: Paříž, Milán, Londýn
  • Jazyky výuky: angličtina, italština, francouzština
  • Doba trvání cyklu: 3 roky

Roční kurz «Fashion Styling & Photography Intensive»

Program je určen pro ty, kteří se chtějí naučit umění vytváření stylu v krátkém čase.

Studenti analyzují módu a styl XXI. století, vytvářejí grafické materiály, experimentují s vizuálními obrazy. Důležitou součástí cyklu je fotografování: studenti se učí osvětlovat, pracovat s modely, používat módní doplňky a rekvizity, zpracovávat a upravovat fotografie. Cílem cyklu bude projekt, který studenti mohou použít jako své portfolio.

  • Města: Paříž, Milán
  • Jazyky výuky: angličtina, italština, francouzština
  • Doba trvání cyklu: 1 rok

Více o programu

Letní program «Fashion Image & Styling»

Za období 3 týdnů (80 akademických hodin) se studenti naučí pracovat se siluetou, zdůraznit její příznivé strany, vymyslet styl a upravit jej na fotografii. První týden cyklu je věnován analýze módních trendů (minulosti, současnosti a budoucnosti). V druhém týdnu se studenti seznamují s fotografií. Ve třetím týdnu vytváří a prezentují samostatně vyvinutý styl, tyto práce mohou použít jako portfolio.

  • Města: Paříž, Milán, Londýn, Florencie
  • Jazyky výuky: angličtina, italština, francouzština
  • Doba trvání cyklu: 1 rok

Více o programu

Polimoda International Institute

Magisterské studium «Fashion Styling»

Program se skládá ze 6 modulů: Styling kolekcí, Styling módních akcí, Digitální styling, Styling obchodu, Redakční styling a Personální styling. Na konci každého modulu studenti připravují projekt, který potom mohou použít jako portfolio.

  • Město: Florencie
  • Jazyky vyučování: angličtina
  • Doba trvání cyklu: 1 rok

Letní kurz «Fashion Trend Forecasting & Styling»

Studijní plán krátkodobého letního programu zahrnuje vyučování sociologie představivosti, předvídání trendů, využívání barev a materiálů, grafický design, módní fotografie. Tento kurz bude dobrou přípravou na bakalářský studijní program v oboru módy nebo magisterské studium pro předpovídání módních trendů nebo módního stylu.

  • Město: Florencie
  • Jazyky vyučování: angličtina
  • Doba trvání cyklu: 1 měsíc

Více o programu

Nuova Accademia di Belle Arti Milano (NABA)


Letní kurzy «Fashion Image & Styling I, II»

Podle získaných zkušeností si student může vybrat jeden ze dvou programů. První program seznamuje s vytvářením image a učí používat tuto dovednost při práci na módních projektech. Tento program je určen pro začátečníky v oblasti designu, kteří se chtějí přihlásit na tvůrčí univerzitu.

Druhý program je vhodný pro zkušené studenty. Naučí se provádět technickou přípravu (make-up, účesy, držení těla, osvětlení) a účastní se profesionálního fotografování.

  1. Město: Milán
  2. Jazyky vyučování: angličtina
  3. Doba trvání cyklu: 2 týdny

Více o programu

Domus Academy


Magisterské studium«Master in Fashion Styling & Visual Merchandising»

Studenti se učí vytvářet vizuální projekty, které budou odrážet hodnoty módní značky.

Program se skládá z přednášek, seminářů a praktické práce. Během kurzu mohou studenti realizovat reálné projekty pro průmyslové společnosti nebo se vyzkoušet v oboru podnikání. Na konci studia bude mít každý student své portfolio.

  1. Město: Milán
  2. Jazyky vyučování: angličtina
  3. Doba trvání kurzu: 1 akademický rok

Více o univerzitě

Perspektivy

Absolventi nejlepších italských univerzit designu mohou budovat kariéru jako módní stylisté, kreativní manažeři, art-manažeři nebo zahájit vlastní podnikání v oblasti módy. Studium v zahraničí umožňuje stylistům žádat o dobré pozice jak v Rusku, tak za jeho hranicemi.

Během studia na univerzitách v Itálii absolvují studenti stáže  a poté se připravují na řádné zaměstnání ve známých firmách: Salvatore Ferragamo, Moncler, Bonaveri, GQ, Future Concept Lab, Stone Island, Marni, Moschino, MUUSE, Patrizia Pepe, 10 Corso Como, Pleats Please, Trussardi.

Pomoc odborníků

Chcete získat dobré vzdělání a stát se úspěšným stylistou? Odborníci IQ Consultancy vám pomohou vybrat zemi, univerzitu a program, abyste mohli plně realizovat své tvůrčí schopnosti a ambice. Také vám pomůžeme vyřídit dokumenty pro zápis a vízum a v případě potřeby pro vás zorganizujeme kurz odborné slovní zásoby v angličtině.

Začněte studovat s námi!
eduABROAD - Обучение за рубежом: новости рынка, каталог компаний, события, аналитика