Příběhy úspěchů absolventů Istituto Marangoni

Vybudovat kariéru v odvětví módy a designu pomůže kvalitní mezinárodní vzdělání. Mezi hlavní výhody univerzit v zahraničí patří moderní program, praktický přístup k výuce, učitelé z oboru, stáže v předních společnostech a komunikace s významnými odborníky v odvětví.

Správnost takového přístupu dokazují příběhy absolventů přední italské školy Istituto Marangoni.

Káti Garbuz, stylistka, art director Mercedes-Benz Kiev Fashion Days

Foto www.wonderzine.com

Absolventka londýnské školy designu Istituto Marangoni z roku 2012 Káti Garbuz vybudovala slibnou kariéru na během několika let po dokončení studia.

Káti vyrosatla v Rusku, kde absolvovala uměleckou školu. Později studovala fotografii v Anglii. Po absolvování Cambridge School of Visual & Performing Arts se dostala na tříletý program Fashion Styling na Istituto Marangoni v Londýně.

Jednou z výhod tohoto kurzu je možnost stáže v předních firmách v oboru. V průběhu studia spolupracovala s top značkami: Tom Ford, Idol Magazine, Mawi, Temperley London a Browns Focus.

  • V Tom Ford jsem nastoupila na pozici asistentky v showroomu, musela jsem se starat o všechno v obchodě. Poté jsem pracovala v oddělení PR, na foceních a přehlídkách. V této společnosti jsem si uvědomila, že móda může být krásná jak zvenčí, tak zevnitř. V kanceláři, v buticích, na skladě, v kuchyni — všude byl pořádek, má to tak rád Tom Ford. V takové atmosféře se velmi komfortně pracovalo.

Po dokončení programu na Instituto Marangoni Káti pokračuje ve studiu ve Francii a současně pracuje v Temperley London. O rok později dostala pozvání Kyjevského institutu módy a přestěhovala se na Ukrajinu, kde se stala učitelem kurzu o stylingu.

Foto www.wonderzine.com

Spolu s vyučováním se slečna Garbuzová dále rozvíjela  v módním průmyslu. Stala se osobní stylistkou Darii  Shapovalové, zakladatelky Mercedes Benz Kiev Fashion Days. Později nastoupila do funkce art ředitelky tohoto mezinárodního projektu, kde zodpovídá za všechny vizuální obrazy Fashion Weeku, stylistiku přehlídek a reklamní kampaně.


Lia Hayerova, majitelka a designérka značky LIA HAEROVA


Lia Haerová původem z ruské Kazaně začala svou módní kariéru hned po střední škole a začala dálkově studovat módní návrhářství. Souběžně se naučila šit na odborné škole malého podnikání.

Společně se dvěma přáteli vytvořila kolekci pro účast na soutěži. Porota jim udělila první místo. Takový úspěch nezůstal bez povšimnutí a hned se objevily první objednávky. Po měsíci aktivní práce Lia otevřela svůj ateliér, našla další zaměstnance, naučila se účetnictví a začala šít svatební šaty.

Studium na univerzitě, vlastní podnikání a autorské projekty nemohli udržet Liu v Rusku:

  • Ve čtvrtém roce jsem se dozvěděla o Istituto Marangoni v Miláně a prostě nemohla jsem se zbavit myšlenky, že studovat tam. V té době jsem nikdy nebyla v Evropě a poplatek za studium vypadal obrovsky. Doma jsem měla nalepenou na zdi stránku  z časopisu této školy, takže ten sen byl vždy před očima. Zbývalo jen najít peníze na magisterský program a vytvořit vhodné portfolio.

K dosažení svého cíle Lia přerušila studium, získala grant na studium, prodala ateliér a šicí stroj aby si zaplatila náklady na život v Miláně.

Ale studium na Istituto Marangoni stalo za to.

  • Na magisterském nemusíte šit, stačí kreslit, vytvářet koncepty, studovat podnikání, management, PR, sémiotiku a  módní panoramu. Pokud chcete být konkurenceschpným návrhářem, musíte vytvářet velmi zajímavé věci. Situaci zhoršila skutečnost, že jsem skoro neuměla anglický, zatížení bylo prostě obrovské: někdy jsme nespali několik dní, abychom zvadlí zkouškové.

Během studia Lia pracovala na projektech pro světové značky Michael Kors, Max Mara a Francesco Scognamiglio. Byla na stážích ve Španělsku v madridské kanceláři Sastreria Cornejo, "šatníku světové kinematografie", kde akorát probíhalo restaurování kostýmů z "Hry o trůny", "Pirátů z Karibiku" a "Anny Kareniny".

Po dokončení studia se Lia vrátila do Kazaně, dodělala vysokou školu a začala tam učit. Zároveň pracovala na projektu průmyslové výroby v Indii, jelikož studium v Evropě pomohlo najít zákazníky a přátele po celém světě.

Dalším mezinárodním projektem Lii byla práce na pozici grafické designérky ve společnosti, která se věnuje rozvoji  luxusních italských značek ve Spojených arabských emirátech.



Lia představila vedení společnosti nápad o svém vlastním projektu v Dubaji . Tato myšlenka se jim líbila a společnost zahájila realizaci tohoto nápadu. Nyní značka LIA HAEROVA vytváří novou kolekci a exkluzivní šaty ve spolupráci s Italian HUB.

Vladislav Krivdin, navrhář

První profesní úspěch talentovaný návrhář zažil v sedmnáctí. Na lokální show "Podium" byla jeho kolekce oblečení uznána za nejlepší. Hlavní cenou byla cesta do Evropy a šicí stroj.

Foto www.kamchatinfo.com

Rozvíjet svůj talent se Vlad rozhodl v hlavním městě světové módy a nastoupil na Istituto Marangoni v Miláně na tříletý program Fashion Design.

Program je především zaměřen na praxi. Pod vedením odborníků na módní průmysl, studenti vytvářejí skutečné kolekce do svého portfolia. Závěrečných přehlídek se zúčastňují známí designéři, majitelé módních značek a butiků, novináři a blogéři.

Diplomová práce Vlada Krivdína byla jarně-letní kolekce pánského oblečení Street Cyb. V roce 2016 byla uznána za nejlepší a Vlladisla dostat titul Designera roku milánské školy Istituto Marangoni.

Video z přehlídky:

Po Marangoni Vlad chce pracovat se značkou Y-3, která vznikla díky spolupráci designerů Yohji Yamamoto a Adidas. “Moc se mi líbí styl Yohji, protože on nikdy nevytváří triviální věci a využívá technologie a inovativní materiály. Je to oblečení vysoké kvality”.

Pokud chcete dosáhnout úspěchu v módě, designu a uměleckém průmyslu, jak naši studenti, začněte svou cestu s kvalitním vzděláním v této oblasti. IQ Consultancy je oficiálním zástupcem Istituto Marangoni v České republice a na Slovensku. Naši odborníci vám pomůžou s výběrem kampusu a programu, vyříením potřebných dokladů.

eduABROAD - Обучение за рубежом: новости рынка, каталог компаний, события, аналитика