Soukromé školy v zahraničí: za co rodiče platí?

Ne nadarmo je zahraniční vzdělání považováno za prestižní, děti zde opravdu dostávají to nejlepší. Soukromé internátní školy obvykle do celkové ceny zahrnují několik následujících položek:

  • ubytování,
  • stravování,
  • mimoškolní aktivity,
  • sportovní kroužky

Níže vysvětlíme přesněji, za co rodiče platí.

Studium

Na soukromých školách mají učitelé možnost přitupovat ke každému ze studentů individuálně. V jedné třídě bývá vyučován maxilání počet 20ti žáků. Průměrný poměr učitelů a studentů bývá 1:10. Každá škola má také vždy k dispozici studijního poradce, který připravuje studenty k nástupu na univerzity. Škola dále zřizuje speciální odbory pro podporu vzdělání studentů. Všichni učitelé jsou vysoce kvalifikovanými odborníky, v průměru 30% z nich jsou držitelé magisterského nebo doktorského titulu.

Soukromé internátní školy mají k dispozici knihovny, kde je k nalezení tisíce papírových a elektronických knih, vybavené vědecké laboratoře, počítačové učebny a 3D tiskárny.   

Například, studenti Appleby College používají osobní tablety a ve třídách jsou instalovány "inteligentní tabule". Škola Rossall School má k dispozici Centrum astronomie a vesmírných věd s vlastním planetáriem a observatoří.


Mimoškolní aktivity

Návštěva klubů nebo kroužku je na soukromých školách povinná. Studenti si mohou vybrat libovolnou aktivitu - hudbu, výtvarné umění, divadlo, vědu, cizí jazyky, strojírenství, programování, finance a mnoho dalšího. Každé díte má možnost vyzkoušet si mnoho různorodých aktivit a tak najít něco, co se mu líbí, což velmi napomáhá následnému rozhodování o budoucím povolaní. Bez ohledu na směr, který si student zvolí, vše potřebné dostane ve škole, tj. kvalifikované učitele, vysoce kvalitní vybavení nebo infrastrukturu.

Například ve skotské Strathallan School mají studenti možnost hrát na 27 hudebních nástrojů, účastnit se profesionálních divadelních představení, studovat oděvní design nebo tesařství, chodit na lekce baletu, navrhovat Lego modely, studovat finance nebo politologii.


Sport

Tělesná výchova je povinnou součástí školního vzdělávacího programu. Sport napomáhá k zdravému růstu dětí a podporuje získání potřebné síly, také v dětech vyvolává vůdčí schopnosti a dovednost pracovat v týmu. Každá zahraniční internátní škola nabízí v průměru 20 sportovních kroužků.

Vybavení školních kampusů umožňuje věnovat se jakémukoliv druhu sportu na profesionální úrovni. Například, v areálu Stonar School se nachází stáj pro 65 koní, hipodromy, dráhy pro přespolní s překážkami. A studenti St Leonards School mají k dispozici golfová hřiště, na kterých se konaly vůbec první golfové turnaje na světě.


Ubytování

Studenti soukromých internátních škol jsou ubytováni v rezidencích školního kampusu. Tyto rezidence většinou nabízí ubytování v pokojích pro 2-4 osoby, společenskou a odpočinkovou místnost, učebny, kuchyně, prádelny a koupelny. V mnoha případech jsou k dispozici i tělocvičny, herny, kina a bazény.

Na studenty dohlíží vychovatelé, kteří udržují disciplínu, kontrolují domácí úkoly a pomáhají dětem řešit každodenní záležitosti.

Stravování

Náklady na studium zahrnují stravu obsahující 4 jídla denně. V soukromých školách je jídelníček sestavován odborníky na výživu dětí a dorostu. Strava je vždy vyvážená tak, aby dětem vyhovovala a podporovala jejich vývin. Jídlo obsahuje správné množství kalorií, vitamínů a užitečných stopových prvků. Strava zahrnuje maso, zeleninu, ovoce, obiloviny. Množství cukru bývá omezené.

V případě alergie na jakýkoli produkt je pro daného studenta vytvořen speciální jídelníček. Ve školách je jistě také zajištěno stravování s ohledem na různá omezení a stravovací náviky (vegetariánská strava, diabetická, košer, muslimská, atd.).


Pokud se chcete dozvědět více o studiu a životě na soukromých internátních školách v zahraničí, kontaktujte naše odborníky. Můžete také navštívit listopadový veletrh středoškolského vzdělání v zahraničí a zjistit všechny podmínky vzdělávání přímo od zástupců  předních škol z Velké Británie, USA, Kanady a Evropy.

Začněte studovat s námi!
Zanechte žádost nebo se s námi spojte telefonicky. Pomůžeme vám vybrat vyhovující vzdělávací zařízení a studijní program s vyhotovením dokumentů a víz, s přípravou k úspěšnému přijetí a samotnému studiu.
eduABROAD - Обучение за рубежом: новости рынка, каталог компаний, события, аналитика