Kde studovat na restauratéra

Restaurační byznys je jedním z nejvýnosnějších. Je charakterizován rychlou návratností s relativně nízkými náklady a vysokou spotřebitelskou poptávkou. Takové příznivé podmínky pro zahájení činnosti napomáhají vysoké konkurenci na trhu. Aby bylo možné dosáhnout úspěchu v této oblasti, je třeba vysoká kvalifikace.

O profesi

Restauratér vytváří koncepci firmy, realizuje ji a je zodpovědný za vývoj. V jeho kompetenci jsou všechny organizační otázky: od náboru personálu až po kontrolu dodávek výrobků. Restauratér se musí vyznat v marketingu, ekonomice, financích, právu a dalších oblastech podnikání. Současně může být majitelem firmy nebo být zaměstnán jako manažer.

Často své provozovny otvírají šéfkuchaři, kteří dosáhli vysoké profesionální úrovně. Takoví známí podnikatelé jako Gordon Ramsey, Wolfgang Puck, Paul Bocuse, Alain Ducasse se původně proslavili díky kuchařskému nadání.

Jak a kde studovat

Restaurační podnikání je součástí pohostinského průmyslu, který vznikl ve Švýcarsku. Zde se nachází přední univerzity oboru pohostinství - zakladatelé celoevropského modelu vzdělávání v této oblasti.

Světové žebříčky nejlepších univerzit oboru pohostinství zahrnují dvě švýcarské vzdělávací instituce Glion a Les Roches. Ty se těší vynikající pověsti mezi zaměstnavateli a mají více než 50 let zkušeností ve vzdělávání.

  • Glion byl zapsán v roce 2017 na seznam 20 nejlepších univerzit oboru pohostinství.
  • Les Roches je jednou z pěti nejlepších univerzit pohostinství na světě a podle zaměstnavatelů se řadí na druhé místo v žebříčku nejlepších univerzit.

Programy těchto švýcarských univerzit se liší aplikovanou povahou výuky. Vše, co se studenti naučí v teorii se praktikuje v profesionálně vybavených učebnách a poté se ještě upevňuje během stáže. Ta začíná již v prvním roce a v průměru představuje jednu třetinu celého programu. Studenti absolvují praxi ve velkých mezinárodních společnostech, které s Glion a Le Roches spojuje již mnohaleté partnerství.



Je možné studovat a absolvovat stáž ve Švýcarsku, Španělsku, Velké Británii, USA a Číně.




Studium na restauratéra začíná od základů: studenti se učí vařit, obsluhovat hosty jako číšníci, prostírat na stůl a mnoho dalšího. Vyučovací hodiny jsou zaměřeny na nejvyšší úroveň služeb. V důsledku toho absolventi znají všechny procesy zevnitř, což je nezbytné pro správné řízení podniku v prémiovém segmentu.

Důležitou výhodou studia v Glion a Les Roches je mezinárodní zkušenost. Jejich areály jsou ve Švýcarsku, Španělsku, Velké Británii, USA a Číně. Mnoho programů zajišťuje vystřídání školních areálů v rámci jednoho ročníku. Je to vynikající příležitost dozvědět se o zvláštnostech práce v různých zemích.

Kde je možné pracovat po ukončení studia

Diplom švýcarských institucí poskytuje možnost pracovat v restauracích takové úrovně jako je Hof van Cleve, Pavillon Ledoyen, Enoteca Pinchiorri, De Librije, Schloss Schauenstein a další zařízeních s michelinskými hvězdami.

0efcfaaa5dfbff6ea3047046fe3bcab2bcc0605c.jpg

  • 90% studentů Glion a Les Roches obdrží nabídku k práci po ukončení univerzity nebo během studia.
  • Absolventi manažerských programů začínají svou kariéru na vedoucích pozicích ve velkých mezinárodních společnostech.
  • 33% absolventů univerzit si zřizuje své vlastní restaurace a také společnosti v oblasti pohostinství.

Jak se zapsat

Základní požadavky na přijetí na švýcarské vzdělávací instituce Glion a Les Roches na bakalářské programy:

  • věk od 17,5 let;

  • osvědčení o středním vzdělání;

  • IELTS 5.5 (z každé části 5.0), TOEFL iBT 70, FCE Grade C.

Žadatelé také absolvují pohovor a provádí písemné úlohy.
Kromě bakalářského studia nabízí Glion a Les Roches magisterské, diplomové a MBA programy.

Odborná pomoc

IQ Consultancy je oficiálním zástupcem společností Glion a Les Roches v Rusku, na Ukrajině a v České republice. Naši odborníci jsou seznámeni se všemi podrobnostmi vstupních testů a výběrových kritérií. Pošlete žádost a my pomůžeme s výběrem programu a vyhodnotíme šance na přijetí.

Začněte studovat s námi!
Zanechte žádost nebo se s námi spojte telefonicky. Pomůžeme vám vybrat vyhovující vzdělávací zařízení a studijní program s vyhotovením dokumentů a víz, s přípravou k úspěšnému přijetí a samotnému studiu.
eduABROAD - Обучение за рубежом: новости рынка, каталог компаний, события, аналитика