Jak se stát návrhářem obuvi a doplňků

Chcete-li vytvořit svůj vlastní, jedinečný styl, nestačí kombinovat must-have sezóny a pochopit nejnovější trendy. Jakékoli nejmódnější oblečení bude neúplné bez vhodného doplňku - boty, kabelky a ozdoby definují styl ne méně jak oblečení.

Chcete patřit mezi profesionály, kteří rok za rokem stanovují trendy? - Zjistěte, kde můžete absolvovat studium a stát se oblíbeným návrhářem obuvi a doplňků.

Kolekce světových módních domů spolu s oblečením nutně zahrnují obuv, kabelky, brýle, šály a další doplňky. Například Gucci a Louis Vuitton se na začátku proslavili právě díky výrobě obuvi a doplňků. A nyní každou sezónu vedoucí návrháři nabízejí stále nové a nové věci, na které parádníci pořádají skutečný hon.

Zvláště úspěšné modely zůstávají populární po celá léta a dokonce i desetiletí - kultovní modely obuvi a kabelek jsou u Fendi, Chanel, Celine, Chloe, Hermes (slavná kabelka Birkin). Některé úspěšné značky, jako jsou například Ray Ban, Aquazzura nebo Charlotte Olympia, se specializují výhradně na obuv a doplňky. A všechny potřebují profesionální návrháře, kteří jsou schopni vytvářet originální modely, které se dobře prodávají.

Jaké znalosti a dovednosti musí mít návrhář obuvi a doplňků:

  • schopnost pracovat s různými typy tkanin, kůže a kožešin;
  • znalost historie návrhářství, směrů a stylů;
  • musí umět stříhat a šít;
  • schopnost analyzovat potřeby cílové skupiny s cílem nabídnout poptávané zboží;
  • znalost výrobních procesů obuvi a doplňků;
  • schopnost myslet nadstandardně a "vidět" hotový produkt;
  • schopnost vytvářet náčrty na papíře a v programech.

Osvojit si všechny tyto dovednosti na profesionální úrovni je možné pouze v kurzech návrhářů obuvi a doplňků. 

Kde se vyučuje profese návrháře obuvi a doplňků?

Istituto Marangoni, Polimoda, Domus Academy jsou předními italskými a světovými univerzitami návrhářského oboru. Zde poskytují vynikající vzdělání, učí vytvářet věci na úrovni made-in-Italy, protože to je obzvláště důležité pro doplňky. Nejlepší vzdělávací instituce v Itálii v oboru návrhářství nabízejí tyto kurzy:

  • Tříletý cyklus "Design oblečení a doplňků" в Istituto Marangoni. Zde připravují návrháře doplňků, kabelek, obuvi, ozdob pro doplňky. Tento program poskytuje potřebné znalosti pro práci jako návrhář vzorků, kreativní ředitel nebo jako módní ilustrátor.

    Města: Milán, Londýn
    Jazyky výuky: angličtina (Londýn, Milán), italština (Milán)
    Doba trvání: 3 roky

  • Jednoletý cyklus "Design a management luxusních doplňků" v Istituto Marangoni. Na vyučovacích hodinách jsou představeny techniky používání materiálů, historie luxusních výrobků a aspekty marketingu. Studenti připraví svůj vlastní projekt, ve kterém bude realizována myšlenka "skrytého luxusu", charakteristického pro výrobky vyráběné v Itálii.

    Města: Florencie
    Jazyky výuky: angličtina, italština
    Doba trvání: 1 rok

  • Magisterský program "Design a management luxusních doplňků" v Istituto Marangoni. Na vyučovacích hodinách jsou představeny techniky používání materiálů, historie luxusních výrobků a aspekty marketingu. Studenti připraví svůj vlastní projekt, ve kterém bude realizována myšlenka "skrytého luxusu", charakteristického pro výrobky vyráběné v Itálii.

    Města: Florencie, Milán
    Jazyky výuky: angličtina, italština
    Doba trvání: 1 rok

  • Letní kurz "Design doplňků" v Istituto Marangoni. Krátkodobý kurz vás naučí, jak vyjadřovat nápady pomocí kreslení a správného výběru barev. Na konci studia budou studenti rozpracovávat náčrt kolekce a vytvářet portfolio v digitální podobě.

    Města: Florencie
    Jazyky výuky: angličtina, italština
    Doba trvání: 3 týdny

  • Jednoroční kurz "Design doplňků intenzivní" v Istituto Marangoni. Budoucí návrháři doplňků studují v následujících programech: Design a materiály, Umění a design doplňků, Vývoj kolekce, Individuální výzkum a závěrečná kolekce. Po absolvování studia budou mít absolventi dostatečné znalosti pro samostatnou přípravu kolekce.

    Města: Milán
    Jazyky výuky: angličtina, italština
    Doba trvání: 1 rok

  • Tříletý kurz "Leather Technology" v Polimoda International Institute. Studijní plán se skládá z teorie a praxe vytváření obuvi a kabelek z kůže. V prvním roce získají základní znalosti a od druhého ročníku si studenti vybírají obor. Ke konci třetího ročníku připravují studenti závěrečný projekt - výrobek s obalem.

    Města: Florencie
    Jazyky výuky: angličtina
    Doba trvání: 3 roky

  • Magisterský kurz "Design doplňků" na Polimoda International Institute. Na kurzu přednáší učitelé - rezidenti a mezinárodní zástupci oboru. Studenti mají přístup ke všem mechanismům nové laboratoře Polimoda, navštěvují semináře a účastní se projektů společností s možností stáže. Během studia studenti získají kulturní a technické dovednosti, zkoumají produkty, učí se vytvářet a prezentovat svou práci.

    Města: Florencie
    Jazyky výuky: angličtina
    Doba trvání: 1 rok

  • Letní kurz "Leather Technology" v Polimoda International Institute Studenti se seznámí s řemeslnými tradicemi výroby kožených oděvů a kabelek. Na hodinách vyučování jsou informováni o specifických metodách a procesech zpracování kůže, naučí se pracovat s výkresy, analyzovat produkty a vytvářet prototypy.

    Města: Florencie
    Jazyky výuky: angličtina
    Doba trvání: 1 měsíc

  • Letní kurz "Fashion Shoes & Bags" v Polimoda International Institute. Program zahrnuje studium technických údajů, tvorbu projektů, studium řízení dodávek a analýzu organizace výroby. Na konci kurzu si studenti vytvoří pár obuvi a kabelky pod vedením mistra a technického asistenta.

    Města: Florencie
    Jazyky výuky: angličtina
    Doba trvání: 1 měsíc

  • Letní kurz "Fashion Accessories Design" v Polimoda International Institute. V rámci tohoto programu studenti získají základní znalosti o výrobě doplňků - navrhování kabelek, klobouků, šálků, tkanin pro kravaty a drobných kožených výrobků. Při teorii a praxi učitelé představují cestu produktu od nápadu k realizaci.

    Města: Florencie
    Jazyky výuky: angličtina
    Doba trvání: 1 měsíc

  • Letní kurz "Smart Accessories" v Domus Academy. V rámci programu se provádí výzkumy v oblasti technologie a přípravy koncepcí inovačních módních produktů. Tento kurz bude vyhovovat módním návrhářům, designérům a kreativním technologům. Na studenty čekají přednášky, práce ve třídách a exkurze s průvodcem.

    Města: Milán
    Jazyky výuky: angličtina
    Doba trvání: 1 měsíc

Programy italských vysokých škol jsou založeny na pracovních modelech podnikání a se zohledněním nejnovějších změn v oboru. 

Pomoc odborníků

Rozhodli jste se podniknout krok směrem ke skvělé budoucnosti návrháře obuvi a doplňků? - Odborníci IQ Consultancy vám pomohou porozumět různým vzdělávacím programům, zvolit nejvhodnější, připravit dokumenty a úspěšně se zapsat.

Začněte studovat s námi!
eduABROAD - Обучение за рубежом: новости рынка, каталог компаний, события, аналитика