Soukromé školy v USA



Vzdělávání v USA je považováno za nejprogresivnější – výuka je založena na aktivním dialogu a komunikaci s učitelem. V tomto procesu se používají nejnovější technologie: třídy jsou vybaveny počítači, «chytrými deskami, multimediálními projektory a tablety.

Diplomy soukromých škol v USA jsou ceněny světovými univerzitami. Absolventům se otevírají dveře univerzit Ivy League a prestižních evropských univerzit — Harvard, Yale, Princeton, Oxford a Cambridge.

Náklady na studium začínají od 32 000 USD za rok.

Jak je uspořádáno středoškolské vzdělání v USA

Středoškolské vzdělání v Americe se výrazně liší od ukrajinského obsahem programu a metodou výuky.

  • Základní škola je určena pro děti ve věku od 6—11 let, zde se učí psát, číst, aritmetiku, zabývají se hudbou, kreslením, tělesnou výchovou.

    Na střední škole jsou povinné předměty, jako je matematika, angličtina, přírodní vědy a sociální studie, které jsou doplněny volitelnými předměty.

  • Na vyšší škole, kam přechází 13letí studenti je povinné studium předmětů pro složení závěrečné zkoušky SAT (je také přijímací zkouškou pro univerzity).

Délka studia na americké škole — činí 12 let, z nichž poslední dva roky jsou zaměřeny na přípravu k příjetí na univerzitu.

Škola v Americe je zaměřena na výchovu samostatné osobnosti s aktivní životní pozicí.

Velká pozornost je věnována sportu a tvorbě. Děti se zabývají lehkou atletikou, basketbalem, plaváním a zastupují svou školu na závodech. Žáci zpívají ve sboru, vydávají noviny, hrají v divadle, navštěvují kurzy výtvarné výchovy, fotografie, designu, řečnických dovedností.

Honors a Advanced Placement

Studentům, talentovaným v některých oborech je nabízena doplňující výuka Honors. Jsou to mimoškolní přednášky, semináře, práce na projektech.

Dalšími programy podle složitosti jsou — programy Advanced Placement. V AP probíhá výuka na úrovni prvních ročníků univerzity a výsledky zkoušky se mohou započítat do zkoušky na univerzitě (nejen v USA, ale také v Kanadě a Velké Británii).

Studenti studují medicínu, právo, inženýrství, dějiny umění, makro- a mikroekonomiku, psychologii, počítačové vědy, cizí jazyky a další.

Počet předmětů s vyšší náročností – to je důležité kritérium pro výběr školy.

Podrobnější informace o školách — v našem katalogu

Jak se zapsat na školu v USA

Vybrat správnou školu podle přání dítěte a požadavků rodičů, úspěšně se zapsat a zahájit studium pomůže společnost IQ Consultancy. Již 16 let spolupracujeme s nejlepšími vzdělávacími institucemi USA, známe zvláštnosti každé školy a známe perspektivy studia každé z nich.

V případě potřeby organizujeme studijní cesty, vytváříme skupiny a sami doprovázíme děti. Postaráme se o vyřízení dokumentů a víz, podporujeme školáky během celého období studia.



Začněte studovat s námi!
eduABROAD - Обучение за рубежом: новости рынка, каталог компаний, события, аналитика