Získejte středoškolské vzdělání v Kanadě

Kanadské střední školy — to je britský akademický přístup, spojený s atmosférou severoamerické svobody. Země zaujímá jedno z předních míst na světě v investicích do vzdělání a také se liší mírným imigračním klimatem, dobrou ekologií a bezpečností.Podle žebříčku hodnocení OОН, se řadí Kanada mezi deset nelepších zemí pro život.

Co se týká vybavení a podmínek, jsou kanadské školy na stejné úrovni se školami s internátem ve Velké Británii a USA, ale náklady na studium jsou v nich nižší (od 25 000 CAD).

Výuka často probíhá ve dvou úředních jazycích: v angličtině a francouzštině.

V mezinárodním žebříčku hodnocení zaujímají kanadští studenti 3.místo v přírodních vědách a čtení, 5. místo v matematice. Absolventi se stabilně zapisují na přední univerzity Kanady, USA, Velké Británie a dalších zemí světa.

Jaké je uspořádání vzdělání v Kanadě

V Kanadě každá provincie samostatně určuje systém vzdělání. Obecné schéma vypadá následovně:

  • 1.-6. třída (od 6 do 11 let) — elementary school;
  • 7.-12. třída (od 12 do 18 let) — high school.

V některých provinciích je middle school — 7.-8. třída. Střední škola pro děti v tomto případě začíná od 14 let.

Diplom o ukončení střední školy (Secondary School Diploma) se vydává po absolvování určitého počtu povinných předmětů a předmětů podle výběru (to vždy závisí na příslušné provincii).

Na vyšší (střední) škole si děti mohou vybrat předměty z programu zvýšené náročnosti (Advanced Placement), vyvinuté vysokoškolskou radou Kanady a USA. Zahrnuje 35 předmětů, které jsou vyučovány na úrovni prvního ročníku univerzity a poskytují výhodu při přijetí. Čím vyšší je akademická úroveň školy, tím více předmětů AP může nabídnout.

Na soukromých školách Kanady je také mоžno studovat podle programu International Baccalaureate (IB), který staví vzdělání, získané v jiné zemi na stejnou úroveň jako má národní vzdělání. IB umožňuje, zapsat se bez zkoušek na univerzitu jakékoli evropské země.

Více informací o školách — v našem katalogu

Jak a kdy se zapsat

Zahraniční studenty přijímají soukromé školy v Kanadě od 13 let a někdy také od 10 let. Vybrat si vzdělávací instituci nejpozději jeden rok před přijetím — proces zápisu je dostatečně dlouhý. Doporučujeme si podrobně nastudovat vybrané školy, protože v různých provinciích se systémy vzdělávání mohou lišit.

Odborníci společnosti IQ Consultancy již 16 let pracují s nejlepšími vzdělávacími institucemi Kanady. Pomůžeme vybrat školu podle individuálních odlišností a potřeb dítěte, vyhodnotit šance na přijetí, řekneme vám, jak zaplnit mezery. V případě potřeby zorganizujeme studijní (poznávací) cestu a podporu během studia. A nakonec pomůžeme s vyřízením všech dokumentů, potřebných pro zápis.



Začněte studovat s námi!
eduABROAD - Обучение за рубежом: новости рынка, каталог компаний, события, аналитика