Královské vzdělávání: soukromé školy v Anglii

Vzdělávací systém Velké Británie se opírá o staleté tradice a vyznačuje se vysokými akademickými standardy. Jemu jsou vděčni za svou přípravu mnozí vynikající lidé – členové královské rodiny, vynikající předsedové vlády, spisovatelé a vědci. Soukromé školy ve Velké Británii otvírají dveře na prestižní univerzity jako je Oxford nebo Cambridge.

Vedle akademické přípravy věnuje britské středoškolské vzdělávání pozornost plnohodnotnému rozvoji osobnosti. Děti se zabývají sportem a tvořivostí, vstupují do zájmových kroužků a diskutují o důležitých tématech s učiteli. Absolvent soukromé internátní školy je — nezávislý, iniciativní člen společnosti, schopný ukázat svou osobitost.

Jak je uspořádáno středoškolské vzdělání ve Velké Británii

Britský systém školního vzdělávání se výrazně liší od ukrajinského.

  • Od 11 let děti nastupují na střední školu.
  • Od 14 do 16 let absolvují program GCSE (The General Certificate of Secondary Education). Výsledky zkoušek na této úrovni určují výběr školy pro další vzdělání na středních školách.
  • Od 16 do 18 let studují na střední škole v programu A-Level nebo IB (International Baccalaureate).

A-Level je vyvinuta ve Velké Británii a je určena pro studenty, kteří chtějí pokračovat ve studiu na anglických univerzitách.

IB — je univerzální program, který činí vzdělání, získané v jiné zemi rovnocenným národnímu vzdělání. S diplomem IB se může student bez zkoušky zapsat na univerzitu jakékoli evropské země (kromě Španělska, USA a Kanady).

Oba programy jsou rozpočítány na dva roky studia, ale studenti A-Level skládají dodatečné zkoušky na konci prvního roku.

Na základě výsledků zkoušek se vytváří žebříčky škol — hodnotí se procento žáků, kteří získali maximální hodnocení (známky A* a A). To může sloužit jako jedno z kritérií při volbě školy.

Více informací o školách — v našem katalogu

Jak a kdy se zapsat

Zahraniční studenti se nejčastěji přidávají k britským školám ve fázi GCSE. Předběžně je možné se zdokonalit v jazyce na letních krátkodobých programech nebo zvláštních přípravných kurzech. Přijímací proces začíná rok do začátku vyučování.

Důležitý okamžik — děti z jiných zemí jsou přijímány pouze do soukromých vzdělávacích institucí a toto vzdělání je za úhradu. Náklady na studium činí — od £25 000 za studijní rok, včetně ubytování a stravování.

Společnost IQ Consultancy pracuje v oblasti vzdělávání již 16 let a spolupracuje s nejlepšími vzdělávacími institucemi Velké Británie. Naši odborníci pomáhají vybrat školu podle individuálních vlastností a potřeb dítěte, vyhodnocují šance na přijetí, řeknou vám, jak zaplnit mezery. V případě potřeby organizují studijní (poznávací) cestu a podporu v době studia. A nakonec pomohou s vyřizováním všech dokumentů, potřebných pro zápis.



Začněte studovat s námi!
eduABROAD - Обучение за рубежом: новости рынка, каталог компаний, события, аналитика